کشاورزی

برنج پاکستانی چیست؟

برنج پاکستانی

برنج پاکستانی از برنج های وارداتی و خارجی در بازار ایران است که به علت داشتن عطر و طعم خوب و قیمت مناسب مصرف‌کنندگان زیادی دارد. از این رو بحث واردات برنج از کشورهای هند و پاکستان یک موضوع مهم جهت تأمین این ماده غذایی برای مصرف‌کننده است. البته برنج های وارداتی نظیر برنج پاکستانی و هندی دارای ارقام گوناگون با کیفیت های مختلف هستند و برای خرید برنج پاکستانی باید آشنایی کافی با این ارقام داشت تا بتوان برنج پاکستانی درجه یک و مرغوبی را تهیه کرد. در این مطلب بیشتر با ویژگی های برنج پاکستانی و معایب آن و تفاوت این برنج با برنج های ایرانی و هندی آشنا می شویم.

معرفی برنج پاکستانی

پاکستان به عنوان بزرگ ترین تولیدکننده برنج در جهان شناخته می شود و بعد برنج هندی، برنج پاکستانی بیشترین مقدار واردات را به ایران دارد. برنج های پاکستانی دارای دانه های بلند، عطر و طعم بسیار خوبی هستند و از کیفیت بالایی برخوردارند؛ به همین دلیل در بین انواع برنج خارجی این نوع برنج محبوبیت و مصرف بیشتری دارد. علاوه بر این قیمت برنج پاکستانی در مقایسه با قیمت برنج ایرانی ارزان تر است که سبب شده تمایل به خرید آن افزایش یابد. وجود زمین های حاصلخیز نقش مهمی در کیفیت برنج پاکستانی داشته و روند کاشت و داشت و برداشت این نوع برنج از اهمیت بالایی برخوردار است. سه مدل معروف برنج پاکستانی در دنیا برنج ایندیکا دانه بلند، ایندیکا دانه درشت و جاپونیکا هستند که هر سه رقم جزو برنج های باسماتی می باشند. از باکیفیت برنج های پاکستانی می توان به برنج های برندهای دیپلمات، سوپر باسماتی عابد، توحید، ملحم، باهر، سلیم، زیتون طلایی، دلباز، یزدان و خوشبخت اشاره کرد.

مشخصات ظاهری برنج پاکستانی

از لحاظ مشخصات ظاهری دانه های برنج پاکستانی با دیگر ارقام برنج متفاوت است؛ به طوری که این دانه های برنج به شکل عاج مانند بوده و قد بسیار بلند و کشیده ای دارند. این نوع برنج به دلیل کشیدگی قد برای مجالس و مهمانی ها یک برنج درجه یک و مناسبی است. ظاهر دانه های برنج پاکستانی یک اندازه و یک شکل است و بعد از طبخ نیز این ظاهر خود را حفظ کرده و در ظرف بسیار زیبا و خوش فرم به چشم می آید. به طور خلاصه ویژگی های برنج پاکستانی به شرح زیر است:

  • داشتن ظاهر شیک و زیبا بعد از پخت
  • خوش ‌طعم، خوش ‌عطر و بو
  • دانه ‌های بلند و نازک
  • حاوی فیبر بالا و ویتامین‌ های مورد نیاز بدن
  • قابلیت داشتن ری خوب بعد از پخت
  • نداشتن مواد نگهدارنده مضر

 تاریخچه برنج پاکستانی

روز 15 اکتبر از سوی سازمان ملل متحد به نام زنان کشاورز پاکستانی نامیده می شود که علت این نام‌گذاری حضور مداوم زنان در فرآیند کاشت، داشت و برداشت برنج پاکستانی است. تنوع فراوان و مرغوبیت برنج پاکستانی سبب شده این نوع برنج به سراسر جهان صادر شود و پاکستان به بزرگترین تولیدکننده و صادر کننده برنج در دنیا تبدیل گردد. میزان تولید سالانه برنج در پاکستان 10 میلیون تن است که به کشورهای مختلف صادر می شود و مقداری از آن در پاکستان به مصرف خانوارها اختصاص می یابد. برنج پاکستانی با دو ویژگی عطر خوش و دانه بلندی شناخته می شود و در ایران به اسم برنج باسماتی معروف است. زمین های حاصلخیز و خاصی سند و پنجاب برای کشت برنج پاکستانی استفاده می شود؛ به همین دلیل مناطق خاصی به صورت انحصاری تولید برنج پاکستانی را در اختیار دارند. منطقه سند بیشترین کشت برنج دانه بلند پاکستانی را به دلیل داشتن زمین های حاصلخیزتر دارد.

قیمت برنج پاکستانی

همان طور که بیان شد برنج های پاکستانی در انواع برندها و مدل های گوناگون تولید و عرضه می شود از همین رو ارقام مختلف برنج پاکستانی با قیمت های در بازار متفاوتی وجود دارند. فاکتورهایی نظیر کیفیت برنج، تعرفه ارز، نوع برند، میزان عرضه و تقاضا روی قیمت برنج پاکستانی تأثیر گذار هستند که این عوامل موجب نوساناتی در قیمت برنج پاکستانی می شوند. خرید برنج پاکستانی نسبت به برنج ایرانی مشتریان بیشتری دارد؛ این امر به دلیل قیمت ارزان تر برنج پاکستانی در مقایسه با برندهای برنج ایرانی است. علت کمتر بودن قیمت برنج پاکستانی، تولید انبوه سالانه برنج پاکستانی و عرضه زیاد آن در ارقام مختلف می باشد.

قیمت این برنج در حال حاضر که آذر 1401 باشد، دور نرخ 30 هزار تومان برای هرکیلو می‌گردد که به طبع در زمان های آتی تغییر خواهد کرد که این تغییرات در این مطلب نیز اعمال میگردد که شما عزیزان میتوانید برای پیگیری قیمت برنج پاکستانی و قیمت روز برنج پاکستانی به همین مطلب مراجعه کنید.

معایب برنج پاکستانی

آرسنیک یک سم خطرناک است که در بسیاری از محصولات کشاورزی دیده می شود و علت آن صنعتی شدن زندگی و اضافه شدن پسماندها به آب است. آرسنیک بیشتر در منابع آب غیر تصفیه وجود دارد و از آنجایی که آب کشاورزی تصفیه نشده است این سم در آن وجود داشته و وارد محصول کشت شده می شود. برنج ها نیز محصولات کشاورزی هستند که با منابع آبی غیر تصفیه شده آبیاری می شوند از این رو وجود آرسنیک ها در آن ها غیرقابل ‌اجتناب خواهد بود. مقدار آرسنیک در مواد غذایی حد استانداردی دارد و زمانی که از میران استاندارد تجاوز کرد برای سلامتی خطرناک است. برنج پاکستانی که وارد ایران می شود مقدار آرسنیک بیش از حد مجاز ندارد و نمی تواند سرطان زا باشد. البته علاوه بر آرسنیک مواد شیمیایی دیگری نظیر سرب، جیوه و کادمیم در برنج پاکستانی وجود دارند که مقدار آن ها از حد مجاز بیشتر نیست و سلامتی مصرف‌کننده را تهدید نمی کنند. دو نکته مهم در مورد مصرف و خرید برنج پاکستانی حائز اهمیت است؛ یکی اینکه فقط برنج هایی وارد ایران می شوند که تمام استانداردهای سلامت عمومی را داشته باشند و مورد دیگر داشتن برنامه غذایی صحیح و ورزش کردن برای جلوگیری از ابتلا به سرطان در اثر مصرف زیاد برنج است.

در بین برنج های ایرانی این را باید بدانید که شبیه ترین برنج به برنج پاکستانی برنج فجر است، با این تفاوت که کیفیت بالاتر،عطر و بوی خوبی هم دارد و شما به جای مصرف برنج پاکستانی می‌توانید از این برنج استفاده کنید. اگر قصد خرید برنج فجر را دارید می‌توانید به صفحه مربوطه در جوانه صدرا مراجعه کنید.

تفاوت برنج ایرانی با پاکستانی

برنج پاکستانی با برنج ایرانی تفاوت های بسیاری دارد؛ یکی از اصلی ترین و بارزترین فرق این دو نوع برنج ظاهر آن ها است. برنج ایرانی دارای رنگ سفید بوده ولی برنج پاکستانی به رنگ کرم و کدرتر است. همچنین برنج های پاکستانی دانه هایی یک دست و یک اندازه و قد بلندتری نسبت به دانه های برنج ایرانی دارند. تفاوت دیگر این دو مدل برنج در راحتی پخت است که برنج ایرانی برای پخت نیاز به مهارت خاصی دارد؛ اما برنج پاکستانی پخت آسانی داشته و سریع طبخ می شود. همچنین این نوع برنج وارداتی زمان ماندگاری بیشتری نسبت به برنج ایرانی دارد؛ زیرا در آن ها از مواد نگهدارنده استفاده می شود تا دچار شپشک و سایر آفات نشوند. نکته مهم دیگر در مورد برنج های وارداتی مثل برنج پاکستانی و هندی در مقایسه با برنج ایرانی نوع آب برای آبیاری برنج است. برنج های خارجی با آب فاضلاب آبیاری می شوند و دارای مقداری آرسنیک، سرب، جیوه و کادمیم هستند؛ در حالی که آبیاری برنج ایرانی با آب سالم تری انجام می شود و فاقد این مواد خطرناک شیمیایی است. به طور کلی برنج های ایرانی و پاکستانی از نظر پخت و طعم شبیه یکدیگر هستند؛ اما برنج پاکستانی ری و میزان کشیدگی قد بیشتری داشته و ظاهری شکیل تر و مجلسی تر دارند. همچنین عطر و طعم برنج ایرانی بسیار بیشتر و بهتر از برنج پاکستانی است؛ علاوه بر این ارزش غذایی برنج ایرانی بیشتر از برنج پاکستانی است. از این رو قیمت برنج پاکستانی از برنج ایرانی در بازار ارزان تر است و مصرف‌کننده به دلیل قیمت پایین تمایل بیشتری به خرید برنج پاکستانی دارد.

مزیت های برنج ایرانی به برنج پاکستانی

با توجه به آنچه در مورد تفاوت برنج پاکستانی و برنج ایرانی گفته شده می توان صرف نظر از قیمت، برنج ایرانی را انتخاب بهتری از برنج پاکستانی دانست. برنج ایرانی کیفیت بسیار بالایی از لحاظ طعم و عطر داشته و سازگاری بیشتری با ذائقه ایرانی دارد. در بین انواع برنج های برندهای مختلف خارجی در بازار، برنج ایرانی کیفیت بهتری دارد و قابل مقایسه با برنج های پاکستانی یا برنج هندی نیست. مزیت مهم برنج ایرانی نسبت به برنج پاکستانی ارگانیک و طبیعی بودن این برنج است که ارزش غذایی و خواص بیشتری دارد و سالم تر است. همیشه قیمت کالاهای مختلف یک عامل مهم در فروش و خرید آن ها بوده و برنج نیز به عنوان یکی از مهم ترین اقلام غذایی خانوارها از این موضوع مستثنی نیست. قیمت برنج ایرانی به دلیل مزایایی که دارد نسبت به برنج های وارداتی مثل برنج پاکستانی و هندی گران تر است و افراد کمتری بودجه خرید برنج ایرانی را دارند. در صورتی که کیفیت برنج بیشتر از قیمت آن برای شما اهمیت دارد، خرید برنج ایرانی بهتر از خرید برنج های خارجی است. البته خرید برنج پاکستانی به دلیل داشتن ویژگی های مشابه برنج ایرانی و قیمت ارزان تر می تواند گزینه مقرون به صرفه تر اقتصادی و جایگزین خوبی برای برنج ایرانی باشد.

 مقایسه برنج پاکستانی با برنج هندی

برای مقایسه برنج پاکستانی و هندی ابتدا ویژگی های این دو نوع برنج را بررسی می کنیم. خرید برنج پاکستانی به دلیل پخت سریع، تنوع بالای ارقام، دانه های بلند و عطر خوب آن افزایش یافته و توجه مشتریان بیشتری را به خود جلب کرده است. برنج پاکستانی از لحاظ ظاهری دارای قد بلند و عطر خوبی بود و بسیار شیک و مجلسی است و در مقایسه با سایر برنج های خارجی شباهت بیشتری به برنج ایرانی دارد؛ به همین دلیل فروش بالایی در بازار ایران داشته و برای مجالس و مهمانی مناسب می باشد. با توجه به آنچه گفته شده از لحاظ کیفیت برنج پاکستانی نسبت به برنج هندی بهتر خواهد بود؛ علت این امر کشت برنج در زمین های بسیار حاصلخیز و خاص می باشد که روی کیفیت برنج تاثیر زیادی دارد.

بعد از پاکستان بزرگترین تولیدکننده برنج کشور هند است که محصولات آن به وفور به ایران وارد می شود و تا حدی مشتریان خاص خود را دارند. این نوع برنج خارجی از لحاظ ظاهری دانه های بلندی دارد؛ ولی سلامت و کیفیت آن قابل اطمینان نیست و در مورد مصرف آن هشدارهایی داده شده است. برنج هندی به صورت اصلی کشت نشده و در کارخانه ها به صورت مصنوعی تولید می شود.

جمع بندی

از محبوب ترین برنج ها در بازار ایران می توان به برنج ایرانی، پاکستانی و هندی نام برد که مصرف زیادی در سبد غذایی خانوارها دارند. البته این برنج توسط برندهای مختلفی به فروش می رسند که تفاوت هایی از لحاظ کیفیت دارند. همچنین برنج پاکستانی، هندی و ایرانی هر کدام دارای ارقام متنوع با ویژگی های خاص هستند و با قیمت های مختلفی به بازار عرضه می شوند. به طور کلی قیمت برنج پاکستانی کمتر از برنج ایرانی بوده و کیفیت مشابهی با برنج ایرانی دارد و کیفیت آن بهتر از برنج هندی می باشد؛ بنابراین خرید برنج پاکستانی یک گزینه عالی برای مصرف خانوارها است. در این مقاله به طور کامل در مورد ویژگی ها، مزایا و تفاوت برنج پاکستانی با برنج ایرانی و هندی صحبت کردیم.

پرسش های متداول در مورد خرید برنج پاکستانی

در ادامه به بررسی چند سوال مهم در مورد اهمیت خرید برنج پاکستانی و برنج ایرانی و مقایسه آن با برنج هندی می پردازیم.

1.چرا برنج ایرانی از پاکستانی بهتر است؟

از لحاظ کیفیت عطر و طعم برنج ایرانی از برنج پاکستانی بهتر است و مرغوبیت بیشتری دارد. همچنین برندهای مختلفی از برنج پاکستانی در بازار وجود دارد که کیفیت های متفاوتی دارند.

2.برنج پاکستانی چه معایبی دارد؟

وجود سم آرسنیک و موادی نظیر سرب، جیوه و کادمیم در برنج پاکستانی در صورتی که از مقدار مجاز فراتر رود برای سلامتی مضر است و از معایب برنج پاکستانی به شمار می رود.

3.برنج پاکستانی با برنج هندی چه تفاوت هایی دارد؟

در اصل برنج هندی در زمین کشت نمی شود و به صورت مصنوعی در کارخانه ها تولید می شود و از لحاظ طعم و عطر و بو و کیفیت با برنج پاکستانی تفاوت دارد و هشدارهایی در مورد ناسالم بودن این نوع برنج داده شده است.

4.چرا نباید از برنج پاکستانی استفاده کنیم؟

به دلیل وجود سم آرسنیک در برنج پاکستانی و سایر محصولات کشاورزی چنانچه مصرف برنج پاکستانی به صورت مداوم صورت گیرد و مصرف‌کننده نیز برنامه صحیح غذایی نداشته باشد و به صورت منظم ورزش نکند می تواند با گذشت زمان دچار بیماری سرطان شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *