سلام خدمت شما دوستان و همراهان عزیز وبسایت جوانه صدرا. در این مطلب قصد داریم به این موضوع بپردایم که برنج شیرودی دقیقا چه و چه مزایایی داره اگر از این برنج استفاده کنیم. پس تا انتهای این مطلب همراه ما باشید. ما در این مطلب از محتوای وبسایت برنج نبی پور استفاده کردیم تا بررسی کنیم که از دید این فروشگاه برنج شیروی چیست؟
برنج شیرودی یا استخوانی چیست !؟
در دسته ارقام پر محصول است . این برنج یک برنج ایرانی با کیفیت متوسط میباشد.
این برنج در واقع حاصل ترکیب دو رقم برنج طارم هاشمی و برنج خزر می باشد که بیشتر در استان مازندران و شهرهای چالوس، تنکابن و آمل کشت می شود.
برنج شیرودی پس از برنج های طارم، هاشمی، فجر، علی کاظمی بهترین کیفیت از نظر پخت و طعم دارد.
برنج ایرانی شیرودی را با این نام های تجاری نیز می شناسند:
استخوانی شیرودی
برنج مجلسی
برنج طارم درباری
برنج سلطانی
استخوانی
تاریخچه برنج اعلای شیرودی؟
در سال ۱۳۶۹ در موسسه تحقیقات اصلاح نژاد تهیه نهال و بذر استان مازندران دو رقم برنج طارم دیلمانی و برنج خزر پر محصول را باهم تلاقی دادند و محصول حاصل رقم جدیدی از برنج ایرانی به نام شیرودی شد که علاوه بر داشتن کیفیت و طعم مطلوب برنج طارم ایرانی، همانند برنج خزر از بازده رشد بالایی برخوردار بوده و به اصطلاح پر محصول بود.
در سال ۱۳۷۵ تعداد ۱۰ لاین حاصل از تلاقی دو برنج دیلمان و خزر به طور آزمایشی در زمین های کشاورزی شهرستان های آمل، چالوس و چپرسر تنکابن کشت شدند و یکی از این لاین ها بازده و کیفیت بالاتری نسبت به سایرین داشت. اسم آن را شیرودی نامیدند و بذر آن از سال ۱۳۸۳ میان کشاورزان توزیع شد و با استقبال خوب آنان مواجه گردید.
این برنج را بنابر یاد بود شهید علی اکبر شیرودی که از شهدای ۸ سال دفاع مقدس منطقه شیرود از شهر تنکابن در استان مازندران است، برنج شیرودی نامیدند.
ویژگی های ظاهری برنج اصل شیرودی:
1. رنگ دانه سفید و تا حدی کدر
2. رنگ شلتوک کاهی
3. طول دانه خام: ۷٫۲
4. عطر نسبتا متوسط
5. شکل ظاهری شبیه به طارم هاشمی
6. معمولا یکدست است و خرده برنج ندارد
طبع برنج شیرودی:
برنج شیرودی برنجی با طبع سرد است که بیشتر در مناطق کوهستانی و سردسیر شمالی مثل استان مازندران کشت و برداشت می شود.
از آنجایی که کیفیت پخت این برنج به سایر برنج های معروف ایرانی از جمله طارم و هاشمی نمی رسد، قیمت آن نیز از این برنج ها کمتر است.
با اینحال کیفیت و ماندگاری پس از پخت آن بسیار برتر از برنج های خارجی می باشد به همین دلیل در رستوران ها ، مجالس و مراسم ها مختلف ترجیح داده می شود.
ماندگاری بالا پس از پخت:
برنج طارم استخوانی یا همان شیرودی همانند هاشمی و طارم ماندگاری بسیار بالایی پس از پخت دارد و این یکی از ویژگی هایی است که آن را به برنجی با کیفیت و قیمت مناسب تبدیل کرده است.
کیفیت ظاهر برنج نیز یکی از فاکتورهای مهم در انتخاب برنج خوب است که برای مصرف کنندگان اهمیت فراوان دارد.
این برنج ظاهری استخوانی و دانه بلند دارد.
پس از پخت نیز به میزان بالایی قد می کشد و نرم و مرطوب می ماند.
برنج استخوانی جزو برنج هایی با عطر ضعیف است بنابراین به دلیل عطر بسیار کم جزو برنج های عطری محسوب نمی شود.
درضمن داخل پرانتز به این نکته اشاره کنیم که قیمت برنج شیرودی تنظیم بازار هم خیلی خیلی مناسب و پایین هست. پس اگر شما قصد دارید که یک برنج با کیفیت مصرف کنید که قیمت پایینی هم داشته باشه این برنج انتخاب خوبی برای شما هستم.
چگونه برنج اصل شیرودی را از برنج طارم هاشمی تشخیص دهیم؟
از آنجایی که برنج شیرودی از نظر شکل ظاهری شباهت بسیاری به برنج های طارم و هاشمی، بخصوص رقم طارم هاشمی دارد، تشخیص و تمییز آن از این ارقام برنج با کیفیت در نگاه اول سخت است و همین امر موجب شده است که اگر برنج شناس خوبی نباشید به راحتی برنج شیرودی را به جای طارم هاشمی و با قیمت بیشتری به شما بفروشند.
برای تشخیص این دو نوع برنج باید به یاد داشته باشید که:
1. عطر برنج طارم شیرودی بسیار ضعیف تر از طارم هاشمی است.
2. طول دانه خام طارم هاشمی(۷٫۶ میلی متر) کمی بلندتر از برنج طارم استخوانی یا شیرودی است.
این برنج(استخوانی یا همان شیرودی) را هرچه بگذارید بیشتر بماند از کیفیت و طعم پخت بیشتری برخوردار می شود.