کشاورزی

کاشت تا برداشت برنج ایرانی

کاشت تا برداشت برنج ایرانی

برنج یکی از محصولات زراعی مهم کشور ایران است که سالانه حجم زیادی از آن در کشور به مصرف می رسد یا صادر می شود. برنج ایرانی جز بهترین برنج ها محسوب می شود، زیرا از نظر مزه، بو و کیفیت درجه یک است. در زمان خرید برنج انواع مختلفی از برنج ها وجود دارد که شما برحسب سلیقه تان یک مورد را انتخاب می کنید.

فرایند تولید برنج ایرانی کاری سخت و زمانبر بوده که در ادامه هر مرحله را توضیح خواهیم داد.

بذر برنج

برای کاشت برنج نیاز به بذر داریم. ابتدایی ترین اقدام برای کاشت، جوانه دار کردن بذور برنج است. شالی کار هرسال مقدار مناسبی از برنج را انبار می کند تا در سال بعدی آن را جوانه دار کرده و در زمین بکارد.

جوانه زدن بذر

شلتوک برنج های سال گذشته را در آب و نمک می گذارند. بدرهای سبک به سطح آب امده و سنگین ترها ته نشین خواهند شد. بذرهای سنگین را جداسازی کرده، با آب می شوییم و درون گونی های مخصوص می ریزیم. این گونی ها چند روز داخل آب می مانند، سپس بذرهای درون ان ها را روی زمین می ریزند و با پارچه ای از جنس نمد روی آن را می پوشانند. این اتفاق باید یک هفته به همین صورت نگهداشته شود تا بذرها جوانه بزنند و اماده کاشت در خزانه باشند.

آماده سازی نشاء

منظور از خزانه بخش کوچکی از زمین کشاورزی است که بذرهای جوانه زده را به نشاء موردنیاز برنج تبدیل می کند. خزانه را با مقداری آب پر می کنند و بذرها را روی آن می پاشند. حدودا 25 روز تا یک ماه طول می کشد تا نشاء به رشد کافی جهت کاشت در زمین برسد. ویژگی های نشاء رسیده قد حدود 20 سانتی متر و داشتن 5 برگ است.

کاشت نشاء

زمین خزانه را مجدد آبیاری می کنیم تا خاک نرم شود. سپس نشاء ها را با دست از خزانه جدا کرده و به زمین اصلی کاشت می بریم. در این مرحله باید مراقب باشیم تا ریشه نشاء صدمه نبیند. انواع مختلف نشاء جهت کاشت وجود دارد که تعداد و فاصله کاشت آن ها باهم متفاوت است. اگر نشاء از قدرت باروری بیشتری برخوردار باشد، باید فاصله بین آن ها را برای کاشت بیشتر ساخت.

داشت برنج

در این زمان باید آبیاری و مبارزه با علف های هرز صورت گیرد تا برنج بهترین عملکرد را از خود نشان دهد. روش های مختلفی برای از بین بردن علف های هرز شالیزارها وجود دارد. عملیات وجین کاری حدودا 15 الی 30 روز بعد از نشاکاری در ای مرحله رخ می دهد.

برداشت برنج

اولین اقدام برای برداشت برنج قطع آبیاری و خشک نمودن شالی است. نوع برنج، آب و هوای منطقه و خاک در این مرحله اثرگذار است. برداشت به دو صورت مکانیزه و دستی انجام می شود. برنج های جمع آور شده پش از 24 ساعت خرمنکوبی می شود. درصد زیادی از رطوبت برنج باید از دست برود تا آماده مصرف شود.

فرایند تولید برنج سخت و پرزحمت است. در زمان خرید برنج از ویژگی برنج های مختلف آگاه باشید تا بهترین انتخاب رخ دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *