برنج شیرودی یکی از انواع برنجهای خوشطعم و خوش پخت ایرانی است که از طریق اصلاح ژنتیکی در بذر برنج طارم دیلمان و بذر برنج خزر ایجادشده است. این برنج دارای طعم بسیار مطلوبی است. ازنظر قیمت نسبت به برنجهای شمالی قیمت کمتری دارد. موسسه پژوهشی کشورمان در سال ۱۳۷۵ بهصورت آزمایشی برای اولین بار به بذر برنج شیرودی را در شهرهای چالوس، آمل و تنکابن کاشت کردند. با توجه به اینکه میزان تولید محصول برنج شیرودی برای اولین بار بسیار مطلوب و بالا بود مورد استقبال مردم و کشاورزان قرار گرفت و به دلیل داشتن عطروطعم بینظیر محبوبیت خاصی بین مردم به دست آورده است.
یکی از نکات مهمی که قبل از خرید برنج شیرودی به آن توجه داشته باشید، این است که هنگام خرید برنج شیرودی با کیفیت نسبت به ویژگی های آن اطلاعات کافی داشته باشید. این برنج از لحاظ پخت و طعم بسیار عالی است؛ اما عطر متوسطی دارد و پخت آن شبیه برنج هاشمی است. برنج شیرودی بیش از ۱۳ میلی متر قد می کشد و اندازه دانه خام های برنج ۷.۲ میلیمتر است. شاید تصور کنید که این برنج شبیه برنجهای خارجی است. اما به دلیل اینکه این برنج در کشور خودمان و در شهرهای شمالی کشت می شود بسیار خوش عطر و طعم است. رنگ این برنج سفید کدر بوده و عطر متوسطی دارد. برنج شیرودی در استان های گیلان، مازندران و گلستان کشت می شود. از ویژگی های برنج شیرودی می توان به اندازه دانه خام این برنج اشاره کرد. اندازه هام برنج ۷.۲ میلیمتر است و عطر آن کم می باشد. برنج شیرودی انواع مختلفی ندارد و به همین نام در بازار موجود است. این برنج در شهرهایی مانند آمل مازندران تنکابن و چالوس کشت می شود. درصد آمیلوز برنج شیرودی ۲۳.۵ و مقدار متوسطی طبق استانداردهای جهانی است. همین میزان بالای آمیلوز در برنج شیرودی نشان دهنده کیفیت بالای آن است. یکی دیگر از ویژگی های برنج شیرودی که باعث محبوبیت این برنج شده قد کشیدن مناسب آن است. البته طرز پخت برنج شیرودی باید با توجه به شاخص درجه حرارت ژلاتینی انجام شود تا برنج بعد از پخت ماندگاری بالایی داشته باشد و کیفیت خود را حفظ کند.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.