متفرقه

چرا پیاز چشم را می‌سوزاند؟

چرا پیاز چشم را می‌سوزاند؟

شما با خوشحالی در حال خرد کردن پیاز برای شام خود هستید! چشمانت می سوزد و اشک روی صورتت جاری می شود. شاید سوزش آنقدر بد شود که مجبور شوید کنار بروید! چرا پیازها گاهی اینقدر تند و تیز هستند؟ خوب، این در واقع به یک بیوشیمی بسیار جذاب می رسد. قبل از اینکه به آشپزخانه شما راه پیدا کند، گیاه پیاز با خوشحالی از خورشید غذا درست می کرد و مواد معدنی را از خاک جذب می کرد. مشخص شده است که پیاز به ویژه در جذب گوگرد که در تعدادی از اسیدهای آمینه استفاده می شود، خوب است. وقتی پیاز را برش می‌دهید، سلول‌های باز را می‌شکنید و محتویات مایع آن را آزاد می‌کنید. آنزیم‌هایی که قبلاً جدا شده بودند، اسیدهای آمینه غنی از گوگرد را ملاقات می‌کنند و اسیدهای سولفنیک ناپایدار را تشکیل می‌دهند، که سپس به یک ماده شیمیایی معروف به syn-propanethial-S-oxide بازآرایی می‌شوند. این ماده شیمیایی یواشکی فرار است، به این معنی که به راحتی تبخیر می شود و هنگامی که از تخته برش شناور می شود و با کره چشم شما تماس پیدا می کند، احساس سوزش ایجاد می کند. در تلاش برای جلوگیری از آسیب دیدن چشم های ارزشمند شما، مغز شما به سرعت واکنش اشک را برای شستن ماده تحریک کننده ایجاد می کند. شما با چشمان قرمز و گونه های آغشته به اشک در وسط آشپزخانه خود باقی مانده اید، قربانی آشکار برخی جنگ های گیاه شناسی (هیجان انگیز). بنابراین، برای کاهش این همه درام پیاز-شیمی چه می توان کرد؟ انواع خاصی از پیاز، به ویژه پیاز شیرین، گوگرد کمتری نسبت به سایرین دارند و بنابراین کمتر چشم شما را می سوزانند. شما همچنین می توانید قبل از خرد کردن پیازها را منجمد یا در یخچال بگذارید. این امر آنزیم های مسئول مجموعه ای از رویدادهای شیمیایی ناگوار را کند می کند. ترفندهای دیگر – مانند روشن کردن کبریت، خوردن نان در حین خرد کردن، یا نفس کشیدن از طریق دهان – به طور قابل توجهی کمتر مؤثر هستند (اگر اصلاً باشند)، اما ناامیدی مادر اختراع (یا چیزی دیگر) است، درست است؟ در صورت لزوم آنها را امتحان کنید.

همچنین بخوانید:‌ خرید برنج طارم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *